5 συμβουλές πριν αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο

Το να αγοράσει κανείς ένα καινούργιο αυτοκίνητο δεν είναι πάντοτε το πιο εύκολο πράγμα, γι' αυτό καλό είναι να έχει υπόψη του μερικά σημαντικά πράγματα.

 

  1. Προσδιορίστε τις ανάγκες σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι ποιες είναι οι ανάγκες σας και ποια θα είναι η κύρια χρήση του αυτοκινήτου που θα αγοράσετε. Οικογενειακή χρήση, κυκλοφορία εντός ή εκτός πόλης, ο αριθμός των ταξιδιών τον μήνα ή τον χρόνο, προσωπική διασκέδαση, όλα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Άνεση, ευρυχωρία, ασφάλεια, κατανάλωση, επιδώσεις κ.λπ. πρέπει να μπουν με την σωστή σειρά προτεραιότητας. Τέλος, να θυμάστε πως η επιλογή ενός δημοφιλούς μοντέλου, εξασφαλίζει μία πιο σταθερή αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου. 

    

  1. Κατανάλωση και έξοδα συντήρησης

Βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε ένα οικονομικό όχημα. Η κατανάλωση καυσίμου αποτελεί το βασικότερο ίσως έξοδο και η επιλογή κινητήρα (πετρέλαιο ή βενζίνη), ο όγκος και το βάρος του αυτοκινήτου, θα πρέπει να ληφθούν επίσης υπόψη έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν άσκοπα την τσέπη. Επίσης, λάβετε υπόψη τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου και αν προσφέρεται φτηνό ή ακριβό service. Μάθετε ακόμη εάν παρέχεται δωρεάν συντήρηση ή άλλες εγγυήσεις και για πόσα χρόνια.

  

  1. Τέλη αδειών κυκλοφορίας

Συνήθως, τα τέλη αδειών κυκλοφορίας σχετίζονται με τα κυβικά, τους ρύπους ή ακόμη και τον τύπο του αυτοκινήτου. Εάν είναι δηλαδή εμπορικό, επιβατικό ή κάποια άλλη κατηγορία. Μην σπαταλήσετε χρήματα σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που είναι πέραν των αναγκών σας και λάβετε υπόψη ότι σήμερα, οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν οχήματα εντυπωσιακών επιδόσεων με κινητήρες μικρού κυβισμού. Βεβαιωθείτε, επιπλέον, ότι το αυτοκίνητο της επιλογής σας εκπέμπει χαμηλούς ρύπους για να έχετε δραστική μείωση στα τέλη της άδειας κυκλοφορίας.      

 

  1. Εξοπλισμός και συστήματα ασφάλειας

Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου που θα επιλέξετε είναι ο απαραίτητος. Μην παρασύρεστε σε περιττές επιλογές που δεν θα σας φανούν χρήσιμες και επενδύστε σε έξυπνα συστήματα πολυμέσων και νέα τεχνολογικά συστήματα που απλουστεύουν τη ζωή του οδηγού και που του παρέχουν ασφάλεια στο δρόμο. Τα περισσότερα επιτυχημένα μοντέλα παρέχουν σήμερα ασφάλεια 4 με 5 αστέρων. Μην συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο. Βεβαιωθείτε πως το αυτοκίνητο που θα επιλέξετε φέρει τα βασικότερα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

 

  1. Ζητήστε να κάνετε test drive

Ποτέ μην αγοράζετε αυτοκίνητο χωρίς να κάνετε πρώτα ένα test drive. Μια δοκιμή πίσω από το τιμόνι επιβάλλεται, αφού θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε μια καλή εικόνα για την επιλογή σας και για το αν θα πείτε τελικά το ναι ή το όχι. Βεβαιωθείτε πως θέση οδήγησης, χώροι, άνεση, εργονομία και ποιότητα κύλισης, είναι όπως πρέπει να είναι, προτού καταλήξετε στο συμπέρασμα για το ποιο όχημα είναι τελικά εκείνο που ικανοποιεί τις ανάγκες σας.