Τεχνολογική συνεργασία της Toyota Gazoo Racing με την Haas F1

Η TOYOTA GAZOO Racing (TGR) και η MoneyGram Haas F1 Team ανακοίνωσαν τη συμφωνία για τη σύναψη τεχνικής συνεργασίας στη Formula 1.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι δύο πλευρές στοχεύουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας δημιουργώντας ένα περιβάλλον στο οποίο νέοι Ιάπωνες οδηγοί, engineers και μηχανικοί θα μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία και να εξελιχθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε στην πίστα Fuji International Speedway που ανήκει στην Toyota, ενώ το λογότυπο της Toyota Gazoo Racing θα εμφανιστεί στα μονοθέσια της Haas που θα οδηγήσουν οι Nico Hulkenberg και Kevin Magnussen, στο Γκραν Πρι Ηνωμένων Πολιτειών το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Όστιν.

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota αναλαμβάνει ρόλο τεχνικού συνεργάτη για την ομάδα της Haas. Θα παρέχει σχεδιαστικές, τεχνικές και κατασκευαστικές υπηρεσίες στη Haas και αυτή με τη σειρά της θα προσφέρει τεχνική τεχνογνωσία και εμπορικά οφέλη. Επιπλέον η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή τεχνικών και μηχανικών της Toyota Gazoo Racing στην εξέλιξη της αεροδυναμικής για τα μονοθέσια της Haas με την κατασκευή εξαρτημάτων από ανθρακονήματα. Παράλληλα οδηγοί, μηχανικοί και τεχνικοί της Toyota Gazoo Racing θα συμμετέχουν και σε δοκιμαστικά της Haas, ώστε να αποκτήσουν οδηγική εμπειρία στην Formula 1 και να εξασκηθούν στην ανάλυση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων.

Η εταιρεία θα συνεχίσει παράλληλα και την ενασχόληση τους στα δύο βασικά αγωνιστικά της προγράμματα, αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) αλλά και εκείνο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC).

Η Toyota είναι μια εταιρεία με παρελθόν στη Formula 1. Μπήκε στο χώρο με δική της ομάδα στη σεζόν του 2002 και έδωσε το παρών της σε οκτώ αγωνιστικές σεζόν ως ομάδα και προμηθεύτρια κινητήρων. Αποχώρησε το 2009 για να ασχοληθεί με άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφερε να πετύχει 13 βάθρα, μια τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του 2005 ενώ οι οδηγοί της μάζεψαν 278.5 βαθμούς με τρεις pole positions και τρία fastest laps.