MotoGP: O Andrea Iannone επιστρέφει στο MotoGP για έναν αγώνα

Όπως όλα μαρτυρούν, ο Andrea Iannone θα αντικαταστήσει τον «πληγωμένο» Fabio di Giannantonio στον προτελευταίο αγώνα του φετινού MotoGP.

Ο Andrea Iannone είναι έτοιμος για μια αναπάντεχη επιστροφή του στο MotoGP αντικαθιστώντας τον τραυματία Fabio di Giannantonio στην ομάδα Pertamina VR46 Racing Team στο προτελευταίο GP της σεζόν στη Μαλαισία στις αρχές του επόμενου μήνα.

Όπως αναφέρει το GPOne.com, ο Ιταλός πήρε το ΟΚ για την προσωρινή του επιστροφή στη σέλα μιας μοτοσικλέτας MotoGP τόσο από τον Valentino Rossi, ιδιοκτήτη της Pertamina VR46 Racing Team, όσο και από επικεφαλής της Ducati Corse, Gigi Dall’Igna.

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, ο Andrea Iannone, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο MotoGP το 2019, θα συμμετάσχει στον αγώνα της Μαλαισίας χωρίς να έχει οδηγήσει προηγουμένως την Desmosedici GP23.

Με βάση τις παραπάνω πηγές, ο δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro, θα αντικαταστήσει τον Fabio di Giannantonio στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στη Βαλένθια (15-17 Νοεμβρίου).

Andrea Iannone - Ducati

Andrea Iannone – Ducati

Θυμίζουμε ότι ο  Fabio di Giannantonio ανακοίνωσε χθες ότι δεν αγωνιστεί στα δύο τελευταία GP προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο.

Οι παραπάνω ειδήσεις, εφόσον επαληθευτούν και επίσημα, βάζουν τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Nicolo Bugela ή τον Danilo Petrucci, να αντικαθιστούν στους παραπάνω αγώνες τον Fabio di Giannantonio.

Andrea Iannone - Suzuki

Andrea Iannone – Suzuki

Θυμίζουμε ότι ο Andrea Iannone συμμετείχε σε επτά αγωνιστικές σεζόν στο MotoGP, τέσσερις με την Ducati από το 2013 έως και το 2016, κερδίζοντας τη μοναδική του νίκη σε Grand Prix στη μεγάλη κατηγορία στην Αυστρία στην τελευταία του χρονιά με την ιταλική ομάδα. Αφού εγκατέλειψε τις τάξεις του Borgo Panigale, ο Ιταλός αγωνίστηκε δύο χρόνια με τη Suzuki πριν υπογράψει για την Aprilia το 2019. Τη χρονιά εκείνη, και συγκεκριμένα στο GP της Μαλαισίας, ο Andrea Iannone απέτυχε να περάσει με επιτυχία τα καθιερωμένα στο MotoGP τεστ ντόπινγκ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τετραετή αποκλεισμό του από τους αγώνες πάσης φύσεως.

Φέτος, o Andrea Iannone συμμετέχει στο WorldSBK με τα χρώματα της ομάδας της Ducati, Go Eleven, έχοντας κερδίσει την πρώτη του νίκη στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες στην Aragon.

Andrea Iannone - MotoGP

Andrea Iannone – WorldSBK

Tags: