Η Aston Martin θα ανακοινώσει άμεσα τη μεταγραφή του Newey

Δεν είναι πια μυστικό. Η Aston Martin έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Adrian Newey για το 2025 και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από στιγμή σε στιγμή.

Στο μεταξύ, μαθεύτηκε πως ο ετήσιος μισθός του καλύτερου σχεδιαστή μονοθεσίων στην σύγχρονη εποχή της Formula 1, θα ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια στερλίνες. 

Ο Βρετανός, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές αυτοκινήτων στην ιστορία της Formula 1, έχει συνδεθεί με διάφορες συνομιλίες για τη συνέχεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, περιλαμβανομένων των Ferrari και Alpine. Ωστόσο, φαίνεται ότι έχει πλέον καταλήξει στην Aston Martin, υπογράφοντας συμβόλαιο ύψους 30 εκατομμυρίων ετησίως με τη βρετανική ομάδα, σύμφωνα με το BBC Sport.

Ο μισθός αυτός θα τον καταστήσει μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες προσωπικότητες του motorsport, ξεπερνώντας τις αποδοχές των περισσότερων ανθρώπων από το σημερινό δυναμικό της F1. Η άφιξη του Newey θα αποτελέσει άλλη μια σημαντική επένδυση της Aston Martin, υπό την καθοδήγηση του Lawrence Stroll. Η ομάδα με έδρα το Silverstone μετακόμισε πρόσφατα σε ένα νέο εργοστάσιο που περιλαμβάνει τη δική της αεροδυναμική σήραγγα, καθώς προσπαθεί να μπει στη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τα επόμενα χρόνια. Για το 2025, οι Fernando Alonso και Lance Stroll θα αποτελούν το δίδυμο των πιλότων της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

«Η Ferrari είναι… θρησκεία» | Speedzone Podcast EP59