Ενδιαφέρον από τη Ρουάντα για φιλοξενία αγώνα F1

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου της Ρουάντα Christian Gakwaya, επιβεβαίωσε ότι η αφρικανική χώρα ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο CEO της Formula 1 Stefano Domenicali αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Autosport, ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της Formula 1 και εκπροσώπων από τη Ρουάντα. Ο Gakwaya θα είναι παρών στη συνάντηση, η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο η Ρουάντα να φιλοξενήσει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Formula 1 έχει να αγωνιστεί στην Αφρική από το Grand Prix του Kyalami το 1993. Η Ρουάντα είναι μια μικρή χώρα στην κεντρική Αφρική, η οποία θα φιλοξενήσει τη φετινή τελετή απονομής των βραβείων της FIA, στην πρωτεύουσα Κιγκάλι.

Visit Rwanda

Η χώρα δεν είναι άγνωστη στον παγκόσμιο αθλητισμό, με την Visit Rwanda να είναι μεγάλος χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας Paris Saint Germain και της Arsenal. Ο Gakwaya, είναι μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες πίσω από την προσπάθεια της Ρουάντα να φιλοξενήσει ένα Grand Prix, με τον ίδιο να επιμένει ότι το έθνος είναι «έτοιμο».

Kigali Rwanda

«Ήρθε η ώρα για την Αφρική να γίνει μέρος του ημερολογίου της F1», δήλωσε ο Gakwaya στο Formula Passion. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε έναν αγώνα F1. «Η Ρουάντα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την επιστροφή της Formula 1 στην Αφρική. Μιλάμε σοβαρά για την υποβολή της υποψηφιότητάς μας», συνέχισε. «Το ενδιαφέρον μας για τη Formula 1 είναι σύμφωνο με την εθνική στρατηγική για τη χρήση του αθλητισμού ως μοχλού για τον οικονομικό μετασχηματισμό. Για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Ρουάντα, η φιλοξενία της F1 αποτελεί σημαντικό μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που περιλαμβάνει την ανάπτυξη υποδομών, την ανάπτυξη ικανοτήτων και σχολείων, καθώς και την προσπάθεια να φιλοξενηθούν περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις και πρωταθλήματα».