Οι τιμές του Cupra Born στην Κύπρο

Το Cupra Born είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στο δημοφιλές δάπεδο MEB του VW Group.

To νέο Cupra Born αποτελεί το πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται στο δημοφιλές πλέον δάπεδο ΜΕΒ του VW Group, το οποίo υιοθετούν μεταξύ άλλων τα VW ID.3 και ID.4 καθώς και το Skoda Enyaq iV.
Διατηρώντας πλήθος κοινών μερών με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αδέλφια του, διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων τόσο σε σχέση με την απόδοση της μονάδας κίνησης όσο και τη χωρητικότητα της μπαταρίας που την τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια.
 
Οι εκδόσεις του Cupra Born

Με το πακέτο e-Boost, η μέγιστη ισχύς «σκαρφαλώνει» στους 231 ίππους, με την έκδοση να συνδυάζεται είτε με την «59άρα» μπαταρία, είτε με μία μεγαλύτερη με χωρητικότητα 77 kWh. Στην πρώτη περίπτωση η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7 δλ. με την αυτονομία να φτάνει τα 432 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ στη δεύτερη το ως άνω σπριντ ολοκληρώνεται σε 6,6 δλ. – εδώ η αυτονομία είναι στα 560 χλμ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω χωρητικότητες είναι οι ωφέλιμες, ενώ όλες οι δύο πάνω εκδόσεις προσφέρουν μέγιστη ροπή 310 Nm.

Με τη σειρά του, το νέο Born VZ αποδίδει τώρα μέγιστη ισχύ 326 ίππους, τιμή αυξημένη κατά 40% σε σχέση με εκείνη της έκδοσης e-Boost. Η ροπή που παράγει είναι επίσης αυξημένη στα 545 Nm – 75% περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του ηλεκτρικού χάτσμπακ της ισπανικής εταιρείας.

Το Born VZ είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα – με άλλα λόγια, ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα από την έκδοση e-Boost – ενώ η τελική ένδειξη στο κοντέρ είναι επίσης αυξημένη και τώρα περιορίζεται στα 200 χλμ./ώρα, έναντι 160 χλμ./ώρα που είναι στην μέχρι τώρα πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου.

Η μέγιστη αυτονομία του Cupra Born VZ είναι αυξημένη στα 599 χλμ., χάρη στη βελτιωμένη μπαταρία με ωφέλιμη πλέον χωρητικότητα 79 kWh (+2 kWh). Σε εναλλασσόμενο ρεύμα υποστηρίζεται φόρτιση έως και 11 kW και σε σταθμό ταχείας φόρτισης DC έως και 170 kW.

Cupra Born

Χάρη στο επίπεδο πάτωμα, οι χώροι είναι γενναιόδωροι, ενώ στο πίσω μέρος το «παρών» δίνει ένας χώρος φόρτωσης με χωρητικότητα 385 λίτρων.
 
Οι τιμές του Cupra Born στην Κύπρο

231 bhp 59kWh 432km range €45200 (HIGH e-Boost)
231 bhp 77kWh 560km range €48500 (HIGH e-Boost)
326 bhp 79kWh 599km range €52500 (VZ e-Boost)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσοι με τον Χάρο γίναν φίλοι…

Η μέρα που διάβασα το βλέμμα ενός γίγαντα!