Ακούστε τη νέα Lamborghini να ανεβάζει μέχρι τις 10.000 σ.α.λ. (video)

Ο διάδοχος της Huracan θα εφοδιάζεται με ένα twin-turbo V8 κινητήρα, για τον οποίο η Lamborghini έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που ακούγεται να «στροφάρει» μέχρι τις 10.000 σ.α.λ.

Αλλαγή φρουράς για τον διάδοχο της Huracan ή αλλιώς τέλος εποχής, όσον αφορά τον κινητήρα. Το επερχόμενο μοντέλο που θα παρουσιαστεί επίσημα η Lamborghini στις 16 Αυγούστου στο Monterey Car Week, θα εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο με διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον αειθαλή ατμοσφαιρικό V10, που έγραψε ιστορία κάτω από το καπό των μοντέλων της ιταλικής φίρμας.

Το επερχόμενο μοντέλο αναμένεται να ονομαστεί Temerario, χωρίς ακόμα να έχει επισημοποιηθεί κάτι τέτοιο και θα ολοκληρώσει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της Lamborghini, καθώς, τόσο η Revuelto, όσο και η Urus είναι υβριδικές.

Θα εφοδιάζεται με ένα νέο υβριδικό σύνολο που αναμένεται να αποδίδει ισχύ που θα ξεπερνάει τους 900 ίππους και πιθανότατα να αγγίζει τους 1.000 ίππους. Ένα στοιχείο που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό τον twin-turbo V8 κινητήρα είναι η δυνατότητα περιστροφής του, που όπως ανακοινώνει και επίσημα η Lamborghini φτάνει στις 10.000 σ.α.λ.

Αναλυτικότερα, ο V8 των 4,0 λίτρων θα αποδίδει 200 ίππους ανά λίτρο, που μεταφράζεται σε 800 ίππους συνολικά, με ροπή που αγγίζει τα 730 Nm, που θα είναι στο σύνολο της διαθέσιμη από τις 4.000 έως τις 7.000 σ.α.λ.

Για τη μετάδοση θα φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Μπροστά του θα ενσωματώνεται ένα ηλεκτροκινητήρας 110 kW (150 ίπποι) και 300 Nm ροπής. Επιπλέον, δύο ακόμα ηλεκτρικοί κινητήρες θα είναι τοποθετημένοι στον εμπρός άξονα, εκεί που θα στέλνουν και τη δύναμή τους. Σε αυτή τη φάση ας ακούσουμε στο βίντεο που ακολουθεί τον ήχο του V8 που έδωσε στη δημοσιότητα η Lamborghini.

Διαβάστε ακόμη εδώ: Όσοι με τον Χάρο γίναν φίλοι…