Εξαιρετικές επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία από τη Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4MATIC+

Η νέα Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ είναι ένα αυτοκίνητο που προσφέρει τις εξαιρετικές επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση ενός καθαρόαιμου AMG μοντέλου, παράλληλα με μια μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα.

Το νέο μοντέλο, που είναι πλέον διαθέσιμο είτε ως sedan είτε ως estate, διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα plug-in υβριδικό σύστημα που του προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις αλλά ταυτόχρονα και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Ο συνδυασμός του εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα 3,0 λίτρων και του συγχρονισμένου ηλεκτροκινητήρα παράγει μέγιστη ισχύ 585 ίππων. Με το πρόγραμμα RACE START οι ίπποι ανεβαίνουν στους 612 και η μέγιστη ροπή στα 750 Nm. Επίσης, η επιτάχυνση στα εκατό χιλιόμετρα από στάση έρχεται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ρυθμίζεται στα 280 χιλιόμετρα την ώρα. Με τη χρήση μόνο της ηλεκτρικής κίνησης, είναι δυνατή η ταχύτητα έως 140 km/h. Εξοπλίζεται στάνταρ με το κιβώτιο ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT TCT 9G, το ενεργό σύστημα διεύθυνσης και την ρυθμιζόμενη ανάρτηση AMG RIDE CONTROL. Για εξοικονόμηση χώρου, ο ηλεκτροκινητήρας των 120 kW είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ η μέγιστη ροπή του κινητήρα των 480 Nm είναι διαθέσιμη από την αρχή προσφέροντας εξαιρετική ευελιξία εκτός γραμμής.

Όπως είναι φυσικό η νέα έκδοση στη γκάμα της E-Class διαθέτει αρκετές αισθητικές διαφορές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και ξεχωρίζει από κάθε άλλο μοντέλο της σειράς. Εσωτερικά, προσφέρει επένδυση από ξύλο με ειδικό φωτισμό ειδικά ενώ το σύστημα πολυμέσων MBUX προσφέρει ειδικά γραφικά και λειτουργίες οθόνης, καθώς και πρόσθετο περιεχόμενο στο μενού αποκλειστικά για την AMG. Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα AMG ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό και είναι επενδυμένα με τεχνητό δέρμα ARTICO και μικροΐνες MICROCUT με ραφές σε κόκκινο χρώμα. Το τιμόνι AMG Performance από δέρμα νάπα με χειριστήρια AMG στο τιμόνι ανήκει επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς της διάθεσής της, στη γκάμα της E 53 HYBRID 4MATIC+ θα υπάρχει και η αποκλειστική έκδοση «Edition 1»". Διατίθεται με επιλογή εξωτερικών χρωμάτων αλλά και με μια μεμβράνη με διακοσμητικές λωρίδες σε μαύρο χρώμα που επεκτείνει στα πλευρά του οχήματος.

Το πακέτο AMG DYNAMIC PLUS Package περιλαμβάνει στοιχεία όπως το δερμάτινο τιμόνι AMG Performance με χειριστήρια, φρένα υψηλής απόδοσης εμπρός με δίσκους 390x36 mm και κόκκινες δαγκάνες έξι εμβόλων και  ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω μπλοκέ διαφορικό επιτρέπει ακόμα καλύτερη πρόσφυση στις στροφές και μεγαλύτερη σταθερότητα. Παράλληλα, η λειτουργία RACE START επιτυγχάνει τη βέλτιστη επιτάχυνση από στάση. Η προαιρετική εξοπλιστική γκάμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων εξατομίκευσης για διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών όπως το σύστημα ήχου surround Burmester® 4D, ζάντες AMG 21 ιντσών, εξαρτήματα επενδυμένα από ανθρακονήματα και καθίσματα AMG Performance high-end.

 Φωτιά στο πρωτάθλημα της Formula 1 | Speedzone Podcast EP58