Μια Ferrari F355 που αξίζει να δεις

Η εικονιζόμενη «F355» που δημιούργησε η βρετανική Evoluto Automobili φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του Ian Callum – και μαζί αρκετά τεχνολογικά καλούδια.

Στόχος της Evoluto Automobili ήταν να δημιουργήσει μια restom εκδοχή της Ferrari F355 που να μην αλλοιώνει τον σχεδιαστικό χαρακτήρα του μοντέλου εμπλουτίζοντάς το ταυτόχρονα με μοντέρνες τεχνολογικές πινελιές και αναβαθμίσεις.

Το εμπρός μέρος της Evoluto 355, όπως είναι η επίσημη ονομασία του μοντέλου, έχει επανασχεδιαστεί διαθέτοντας μεγαλύτερη μάσκα με carbon τμήματα, ενώ τα πλαϊνά φώτα, όπως και τα αναδυόμενα στο εμπρός μέρος, έχουν αντικατασταθεί με νέες μονάδες LED. Το πίσω μέρος έχει φιλοτεχνηθεί με παρόμοιο τρόπο, με τον μεγάλο διαχύτη και τα στρογγυλά φώτα φρένων LED να έχουν τον πρώτο λόγο  – και την υπογραφή του διάσημου σχεδιαστή Ian Callum.

Evoluto 355 - Evoluto Automobili

Το γεγονός ότι πολλά από τα εξωτερικά μέρη της Evoluto 355 έχουν αντικατασταθεί με νέα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από carbon, έχει επιφέρει μια μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου στα 1.250 κιλά – από 1.400+ σε μια «κανονική» F355 GTS.

Evoluto 355 - Evoluto Automobili

Την ίδια στιγμή, ανθρακονήματα απαντώνται και στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, αλλά και στα σημεία έδρασης της ανάρτησης, το οποίο έχει ενισχυθεί περεταίρω προσφέροντας τώρα βελτιωμένη κατά 23% στρεπτική ακαμψία.

Evoluto 355 - Evoluto Automobili

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, η Evoluto Automobili αναφέρει ότι έχει επέμβει σε περισσότερα από 200 επιμέρους εξαρτήματα του V8, με αποτέλεσμα η απόδοση του να έχει αναβαθμιστεί στους 420 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο διαθέτει εντελώς νέα καλωδίωση και ηλεκτρονική αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε in-house από την Evoluto Automobili.

Evoluto 355 - Evoluto Automobili

Επεμβάσεις έχουν γίνει και στο χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δίσκους με 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες – προαιρετικά παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασης carbon φρένων. Σε ότι αφορά τους τροχούς, η βρετανική εταιρεία επέλεξε τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S σε διαστάσεις 235/35 και 305/30, που συνδυάζονται με σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών.

Evoluto 355 - Evoluto Automobili

Πόσο θα κοστίζει η Evoluto 355; «Κάθε κατασκευή είναι μοναδική και προσαρμοσμένη στις συγκεκριμένες προτιμήσεις και απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με αυτά τα μεμονωμένα αιτήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Evoluto Automobili, η οποία επισημαίνει ότι θα κατασκευάσει όχι περισσότερα από 55 αντίτυπα της Evoluto 355.

O Hamilton ξορκίζει τους δαίμονες του με νίκη γροθιά | Speedzone Podcast EP56