H νέα Kimera K39 βάζει στόχο το Pikes Peak του 2025

Η Kimera Automobili παρουσίασε τη νέα Κ39, ένα hyper restomod αυτοκίνητο με το οποίο ο ιταλικός οίκος θα επιχειρήσει να αποσπάσει το ρεκόρ στο Pikes Peak International Hill Climb.

Σε συνέχεια των EVO37 και EVO38, η Kimera Automobili αποκάλυψε την τρίτη κατά σειρά δημιουργία της. Ο λόγος για την Κ39, ένα hyper restomod αυτοκίνητο με το οποίο η εταιρεία θα προσπαθήσει να «κλέψει» το ρεκόρ των 7 λεπτών και 57.148 δλ. από το ηλεκτρικό VW ID.R στο Pikes Peak International Hill Climb, στο οποίο και θα συμμετάσχει για πρώτη φορά την επόμενη χρονιά.

Η νέα K39 της Kimera βασίζεται σε ένα carbon μονοκόκ, ενώ από πλαστικό ενισχυμένο από ανθρακονήματα θα είναι κατασκευασμένα τα εξωτερικά της πάνελ.

Kimera K39

Η Kimera δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις τεχνικές προδιαγραφές της Κ39. Ωστόσο, αναμένεται να χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο εις διπλούν 4κύλινδρο κινητήρα των 2,2 λίτρων των EVO37 και EVO38, αλλά με μεγαλύτερη σε σχέση με τις τελευταίες ισχύ.

Kimera K39

Μια έκδοση δρόμου της K39 θα ακολουθήσει λίγο μετά τον αγώνα στο Pikes Peak του 2025, αλλά «σε περιορισμένο αριθμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιταλική εταιρεία.

Kimera K39