Le Mans 24hrs – H BMW ταχύτερη στα προκριματικά για το hyperpole

H ΒΜW Hybrid M V8 ήταν η ταχύτερη στα προκριματικά για το hyperpole. Στις εννέα το βράδι της Πέμπτης 24 αγωνιστικά θα βγουν στην πίστα για την τελική διαδικασία. Δείτε ποια από τα 23 Hypercars, 16 LMP2 και 23 LMGT3 έχουν προκριθεί.

Μια σειρά από γρήγορους πρώιμους γύρους από πολλούς από τους διαγωνιζόμενους στην κορυφαία κατηγορία των hypercars άφησε τους 12 πρώτους μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο. Η πίεση φάνηκε καθώς ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, με τους Hartley, Bortolotti, Estre και Kobayashi να κάνουν γύρους στην προσπάθειά τους να μπουν στην οκτάδα. Το περιστατικό του #7 Toyota, δυόμισι λεπτά πριν το τέλος, αποδείχθηκε μοιραίο για τις ελπίδες του αδελφού αυτοκινήτου να προκριθεί για το hyperpole, καθώς η κόκκινη σημαία βγήκε για να διακόψει την περίοδο.

LM24

Καθώς η δράση άναψε στα τελευταία 15 λεπτά, ο Dries Vanthoor έκανε άλμα από τις θέσεις εκτός Hyperpole στην κορυφή της κατάταξης με έναν γύρο 3:24.465 με το #15 BMW M Hybrid V8. Μαζί του στο grid του Hyperpole θα βρεθούν δύο Cadillac, δύο Ferrari, μια Toyota, μια Alpine και μια Porsche.

LM24

LMP2
Ο Malthe Jakobsen με την #37 Oreca 07-Gibson της COOL Racing έκανε την έκπληξη, παρά το γεγονός ότι ο Louis Delétraz, με το αυτοκίνητο #14 ήταν ο πιο γρήγορος στην απογευματινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Δανός έκανε τον γύρο σε χρόνο 3:32.827. Η Oreca #23 της United Autosports USA ήταν η τρίτη ταχύτερη.

LM24

LMGT3
Ο τρίτος γύρος του Ben Barker με χρόνο 3:55.263 ήταν αρκετός για να προκριθεί στην πρώτη θέση της LMGT3. Η McLaren #70 της Inception Racing δείχνει πολλά υποσχόμενη, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε αυτή τη περίοδο μετά από μια συνεπή περίοδο ελεύθερων δοκιμών νωρίτερα σήμερα. Η #86 Ferrari 296 LMGT3 της GR Racing ήταν η μόνη από τους 62 διαγωνιζόμενους που δεν κατέγραψε κατατακτήριες, αφού ξόδεψε τον χρόνο της στο γκαράζ με ένα ηλεκτρονικό πρόβλημα που υπέστη στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα