Ταχύτερος ο Alonso στα δοκιμαστικά του Καναδά

Ο Fernando Alonso έγραψε με την Aston Martin του τον ταχύτερο χρόνο στις απογευματινές ανάμικτες συνθήκες στην πίστα του Montreal και προειδοποίησε πως πρέπει να είσαι έτοιμος για να έχεις ελπίδες να κερδίσεις στην ρουλέτα αυτό το weekend.

Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι αυτός και η Aston Martin πρέπει να είναι έτοιμοι αυτό το weekend για το Grand Prix του Καναδά, εφόσον οι ανάμικτες συνθήκες ενδέχεται να ανακατέψουν την τράπουλα του ανταγωνισμού.

Με τη βροχή να καθυστερεί τα αυτοκίνητα να βγουν στην πίστα για το χθεσινό FP1, και με τον άστατο καιρό που προκάλεσε και πάλι προβλήματα στο FP2, ο Alonso βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των χρόνων.

«Δεν έχω πολλά να σχολιάσω για να είμαι ειλικρινής», είπε ο Alonso. «Ήταν μια δύσκολη Παρασκευή για όλους, χωρίς πολλούς γύρους στο FP1 και στο FP2 και χωρίς γύρους σε εντελώς στεγνές συνθήκες.

Ο Alonso προειδοποίησε, ωστόσο, πως αυτή ίσως να ήταν μια καλή προπόνηση για το Σάββατο.

«Θα μπορούσε να είναι έτσι και στα προκριματικά, επομένως είναι πολύ χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες. Πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα και να είμαστε έτοιμοι για αύριο. Νομίζω ότι η σωστή απόφαση μπορεί να σου δώσει προβάδισμα μέχρι πέντε δευτερόλεπτα, ενώ η λάθος απόφαση να σε αφήσει μέχρι και εκτός αγώνα».

Ερωτηθείς εάν πάρθηκαν κάποια χρήσιμα δεδομένα σχετικά με την πρόσφατα ανακαινισμένη άσφαλτο του Circuit Gilles Villeneuve, ο Alonso απάντησε: «Φαίνεται να παρέχει αρκετά καλό κράτημα μέχρι εκεί που μπορέσαμε να δούμε, οπότε νομίζω ότι η νέα άσφαλτος είναι καλή. Στις βρεγμένες συνθήκες θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχει υδρολίσθηση ή κάτι τέτοιο. Θα είναι ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο για εσάς που μας παρακολουθείτε απ’ έξω, αλλά και για εμάς θα είναι ένα στοίχημα για το ποιο ελαστικό να επιλέξουμε σε ποια στιγμή».

Η πρόγνωση του καιρού υποδηλώνει συνεχιζόμενη πιθανότητα βροχών καθ' όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου Σαββατοκύριακου στο Montreal.