Ξεκίνησε η διάθεση του πανίσχυρου νέου VW Golf GTi των 265 ίππων

Έτοιμο για προ-παραγγελία είναι το νέο VW Golf GTi, που ξεκινάει τη διάθεσή του από την αγορά της Γερμανίας.

Το νέο, πανίσχυρο VW Golf GTi των 265 ίππων, είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία, με αρχική τιμή στην αγορά της Γερμανίας τα 44.505 ευρώ. Στη νέα γενιά του έχει σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα πολυμέσων, διαθέτει νέο λογισμικό, με ανανεωμένη σχεδίαση και βελτιώσεις στον οδηγικό τομέα.

VW Golf GTi 2024

Το νέο VW Golf GTi είναι κατά 20 ίππους πιο ισχυρό από το απελθόν. Εξωτερικά ξεχωρίζει για τα νέα LED φωτιστικά και το φωτιζόμενο λογότυπο εμπρός, ενώ πίσω νέα είναι επίσης τα φώτα, όπως και στο προφίλ συναντάμε τις ειδικά σχεδιασμένες για το μοντέλο, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών (Queenstown), ενώ στο βασικό εξοπλισμό υπάρχουν 17 ιντσών (Richmond).

VW Golf GTi 2024

Στο εσωτερικό του, το γρήγορο VW Golf είναι ανάλογα σπορ, με ανανεωμένο σύστημα πολυμέσων που ελέγχεται διαισθητικά, μέσω της οθόνης αφής, αλλά και με φωνητικές εντολές στον «βοηθό» με ενσωματωμένο ChatGPT και οθόνη 12,9 ιντσών.

VW Golf GTi 2024

Η καρδιά του νέου VW Golf GTi είναι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας που τώρα έχει γίνει πιο ισχυρός. Η πιο πρόσφατη εξέλιξή του, αποδίδει 265 ίππους από τις 5.250 έως τις 6.500 σ.α.λ. και 370 Nm ροπής, με τη μετάδοση της κίνησης να περνάει στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

VW Golf GTi 2024

Το κιβώτιο έχει και χειροκίνητη λειτουργία με paddles αλλαγών στο τιμόνι. Συνδυάζεται με ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ όσον αφορά τις επιδόσεις, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

VW Golf GTi 2024