Ο νέος υβριδικός V8 κινητήρας της Lamborghini των 10.000 σ.α.λ.

Ένα νέο υβριδικό σύνολο με δυνατότητα περιστροφής έως και τις 10.000 σ.α.λ. ετοιμάζει η Lamborghini για τη νέα Huracan, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει την ονομασία Temerario.

Μια νέα και άκρως σημαντική πτυχή της προσωπικότητας της νέας Lamborghini Huracan -ή μήπως της νέας Temerario;- που θα παρουσιαστεί τον προσεχή Αύγουστο αποκάλυψε σήμερα η ιταλική εταιρεία από τη Sant’Agata.

Ο λόγος για τον ολοκαίνουργιο υβριδικό της κινητήρα, ο οποίος φέρει την κωδική ονομασία «634» και αναμένεται να αποδίδει συνολικά πάνω από 900 ίππους και πολύ κοντά στους 1.000 ίππους. Ωστόσο, ακόμα πιο χαρακτηριστική θα είναι η δυνατότητα του θερμικού του σκέλους να περιστρέφεται αγόγγυστα έως και τις 10.000 σ.α.λ. – τιμή που έχουμε συνηθίσει να συναντάμε χρόνια τώρα σε μονάδες που χρησιμοποιούνται όχι σε αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής αλλά σε αγωνιστικές κατασκευές.

Η μέγιστη ισχύς του θα αποδίδεται σταθερά από τις 9.000 έως και τις 9.750 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή του θα ανέρχεται στα 730 Nm, τα οποία με τη σειρά τους θα κάνουν την εμφάνισή τους στις 4.000 σ.α.λ. και θα παραμένουν… ακλόνητα έως και τις 7.000 σ.α.λ.

Αυτή η μονάδα θα απαρτίζεται από έναν ολοκαίνουργιο V8 κινητήρα 4.0 λίτρων -καμία σχέση με τον υπάρχοντα 8κύλινδρο της Urus που έχει εξελιχθεί από την Audi και χρησιμοποιείται ήδη από το γερμανικό εργοστάσιο στα μοντέλα RS, καθώς και από διάφορά άλλα των Bentley και Porsche- καθώς και από έναν λεπτό και ελαφρύ ηλεκτροκινητήρα αξονικής ροής, ο οποίος ια είναι ενσωματωμένος μπροστά από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη των οκτώ σχέσεων, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 150 περίπου ίππων.

Στο όλο πακέτο θα προστίθενται και δύο ακόμα ηλεκτροκινητήρες, η οποίοι θα βρίσκονται στον εμπρός άξονα τροφοδοτώντας με ισχύ τους σχετικούς τροχούς – ο υβριδικός V8 θα κινεί τους πίσω.

Η απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια θα αντλείται φυσικά από μια μπαταρία, με άγνωστη προς το παρόν χωρητικότητα, η οποία θα είναι εγκατεστημένη στο τούνελ του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Οπτικά, το νέο supercar από την Sant’Agata της Ιταλίας αναμένεται να διατηρεί στενούς δεσμούς με την ναυαρχίδα της γκάμας Lamborghini: την Revuelto.

Lamborghini V8 Hybrid