F1: Pole για τον Hamilton, έκπληξη από τον Perez!

Μετά την ήττα των προκριματικών του Μπαχρέιν ο Lewis Hamilton κατάφερε αυτή τη φορά να σταματήσει τη Red Bull Racing, για να ξεκινήσει την αυριανή κούρσα στην Imola -για πρώτη φορά στην καριέρα του- από μπροστά.

Στην ουρά του, όμως, δεν θα έχει τον Max Verstappen, αλλά τον Sergio Perez, που προκάλεσε την… έκπληξη όσον αφορά την κόντρα των δύο πιλότων της ομάδας του Milton Keynes. Ο Μεξικανός άσος, που φημίζεται περισσότερο για την τέχνη που βάζει σε έναν αγώνα παρά για τις ικανότητές του ενάντια στο χρονόμετρο, έχει πετύχει με το αποτέλεσμα αυτό (μετά από 196 εμφανίσεις) την καλύτερη θέση προκριματικών στην καριέρα του.

Ο Hamilton θα έχει έτσι για αύριο, όχι έναν, αλλά δύο... "Κόκκινους Ταύρους" να ξεφισούν στην ουρά του. 

Ο Valtteri Bottas, που κέρδισε το pole στον περσυνό αγώνα της Imola, δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλύτερο από την 8η θέση, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως η φετινή -λιγότερο ανταγωνιστική- Mercedes, πάει καλύτερα στα χέρια του πιο χαρισματικού Hamilton.  

Μια καλή θέση στην εκκίνηση είναι σημαντικότερη εδώ σε σχέση με τις περισσότερες σύγχρονες πίστες, αφού η Imola αποτελεί μια αρένα ταχύτητας της παλιάς κοπής -στενή και ελικοειδής- η οποία δεν προσφέρει τις καλύτερες ευκαιρίες προσπέρασης.

Πολλοί χρόνοι των διαγωνιζομένων είχαν ακυρωθεί και σήμερα, όταν αυτοί υπερβήκανε τα όρια της πίστας (ο Lando Norris, που έγραψε αρχικά τον 3ο ταχύτερο χρόνο, ήταν ο μεγάλος «χαμένος» της ημέρας) και εφόσον είναι δεδομένο πως οι πιλότοι της F1 θα εκμεταλλευτούν και το τελευταίο χιλιοστό ασφάλτου που θα βρεθεί μπροστά τους, προσωπική μου άποψη είναι να φέρουν πίσω τις χαλικοπαγίδες και να αφήσουν αυτές να τιμωρούν τέτοιου είδους παραβάσεις.

H «κόκκινη εθνική» της Ιταλίας ξεκινά αύριο την εντός έδρας κούρσα στην Imola από τις θέσεις 4 και 11, με τον Charles Leclerc να δείχνει τον δρόμο στον Carlos Sainz.

Ο Pierre Gasly ήταν για ακόμη μια φορά ανταγωνιστικός με την Alpha Tauri (την πρώην Minardi που έχει τη βάση της στη γειτονική πόλη της Faenza) και θα ξεκινήσει τον δικό του αγώνα από την 5η θέση.

Ο Sebastian Vettel, που ζήτησε μετά την κούρσα του Μπαχρέιν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις στο όχημα του και να το κάνουν να είναι πιο άνετο για τον ίδιο αναφορικά με τον τρόπο που αυτό συμπεριφέρεται στην πίστα, προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό αλλά έμεινε για άλλη μια φορά πίσω από τον… Stroll.

O Alonso νικήθηκε με τη σειρά του από τον δικό του ομόσταβλο στα προκριματικά -εξαιρετικά σπάνιο θέαμα- με τον Ισπανό να ξεκινά την κούρσα που κέρδισε το 2005 (με τη Renault τότε) από την 15η μόλις θέση, έναντι της 9ης θέσης που πέτυχε με την άλλη Alpine ο Ocon.  

Η Williams κατάφερε να περάσει στο Q2 και με τα δύο της μονοθέσια και αυτό αποτελεί στις μέρες μας -τι ειρωνεία Θεέ μου- είδηση για την ομάδα η οποία μεσουρανούσε στη Formula 1 τις δεκαετίες του 80 και του 90, έχοντας κερδίσει 8 φορές την κούρσα στην Imola με πιλότους όπως οι Mansell, Patrese, Prost, Hill, Frentzen και Ralf Schumacher

O Yuki Tsunoda της Alpha Tauri ανακάλυψε, νωρίς στα προκριματικά, πως η Imola δεν συγχωρεί τα λάθη, όταν τον τσάκωσε η ύπουλη στροφή variante Alta και τον έστειλε… αδιάβαστο στον τοίχο.

O Mick Schumacher, πάντως, έμοιαζε να περνά την «κλωστή από τη βελόνα» στην Acqua Minerale και στη variante Alta, οδηγώντας την μέτρια Haas του όπως ένας άσος και θυμίζοντας, σε κάποιες στιγμές, τον θρυλικό του πατέρα.  

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ