Kia XCeed (αυτόματο): στην Κύπρο από €21.500

Η «οροφή» του μοντέλου στην παρούσα φάση, με το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο των 1.4 λίτρων, απόδοσης 140 ίππων, καθορίζεται στα 21.500 ευρώ. 

Kia XCeed

Όπως είναι ήδη γνωστό το Kia XCeed έρχεται να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο Ceed και το Sportage, αλλά και να ενισχύσει την αναβαθμισμένη εικόνα της Κορεατικής εταιρείας. Το νέο μοντέλο της Kia εκπροσωπεί την εταιρεία σε μια σχετικά νέα υποκατηγορία των SUV, όπου ο σχεδιασμός έχει τον πρώτο λόγο και η οποία απευθύνεται σε ένα κοινό που αναζητά μια πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα από εκείνη ενός οικογενειακού SUV. Αντίθετα με άλλους κατασκευαστές, η Kia δεν ακολούθησε τη λύση της υπερυψωμένης εκδοχής του μικρομεσαίου μοντέλου της, του Ceed, με το οποίο το εξαρχής σχεδιασμένο αμάξωμα του XCeed μοιράζεται μόνο τις μπροστινές πόρτες. Η εταιρεία χαρακτηρίζει το XCeed σαν ένα urban crossover utility vehicle (CUV) και το προσδιορίζει ως μια πιο σπορ παραλλαγή σε σχέση με τα παραδοσιακά SUV.

Kia XCeed

Το Kia XCeed, όπως άλλωστε και το Ceed, στοχεύει αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή αγορά, κατασκευάζεται στη Ζίλινα της Σλοβακία μαζί με το 5θυρο, το Sportswagon και το ProCeed και σχεδιάστηκε στο σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας στη Γερμανία. Βασισμένο στο δάπεδο του Ceed, διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο (2.650 χλστ.), εντούτοις έχουν αυξηθεί οι πρόβολοι εμπρός και πίσω κατά 25 και 60 χλστ., (4.395 χλστ. το συνολικό μήκος) ενώ κατά 26 χλστ. αυτξημένο είναι και το πλάτος του αμαξώματος. Οι διαφοροποιήσεις αυτές ήταν επιβεβλημένες προκειμένου το κατά 42 χλστ. υψηλότερο αμάξωμα, σε σχέση με το Ceed, να δείχνει ισορροπημένο, αλλά και για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι εσωτερικοί χώροι. Όσο για το χώρο αποσκευών, η χωρητικότητα των 426 λίτρων (χωρίς ρεζέρβα), βρίσκεται στα επίπεδα των παραδοσιακών SUV της κατηγορίας και 31 λίτρα μεγαλύτερος σε σχέση με του Ceed. Η πρακτικότητα της κατασκευής ενισχύεται από τη διαιρούμενη πλάτη του πίσω καθίσματος σε αναλογία 40:20:40 και το αυτόματο άνοιγμα της πίσω πόρτας με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα (Smart Power Tailgate).

Στον τομέα της μετάδοσης, που γίνεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, υπάρχουν οι επιλογές ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή 7άρι διπλού συμπλέκτη.